TwitterRssFacebook
Foreslå firma

Kryssfiner i møbelproduksjon og interiørdesign

Kryssfiner i møbelproduksjon og interiørdesign

materiale for etterbehandling av interiør, er det verdt å ta en titt på kryssfiner. Det er et naturlig, sammensatt materiale som består av krysslagte tynne treplater.

Disse platene blir forbundet ved hjelp av et limmiddel med et lav utslipp av formaldehyd. Kryssfiner blir laget av forskjellige trearter, som f.eks.: bjørk, older, furu, også bøk og sjeldnere eksotiske arter. Deres ytre lag blir dekket med høykvalitets naturlige finer.

Sjek skandinaviske møbler i tre på nettet – elementerwood.no.

Hvorfor er det verdt å bestemme seg for å bruke kryssfiner i møbelproduksjon?

Kryssfiner er:

 • økologisk
 • holdbar og motstandsdyktig mot knusing, bøying, pressing (sammenlignet med andre trelignende plater)
 • enkel å behandle
 • god å finere
 • lett å bøye
 • god å male og dekke med lakk
 • ugjennomtrengelig for varme
 • lett og dimensjonsstabil

Kryssfiner:

 • sprekker eller vrir ikke som heltre
 • tåler fuktighet godt. Kryssfinerhevelse er lavest blant alle trebaserte plater (utgjør 7-8%). Etter fukting og tørking er den egnet for videre bruk.
 • har et estetisk og moderne utseende

Kryssfiner – ikke bare for interiørdesign

Treplater har blitt verdsatt i interiørdesign i årevis først og fremst på grunn av deres mangfoldige, asymmetriske struktur som gir mulighet til å opprette vakker, estetisk og unik design.

Ved å bruke kryssfiner for interiørdesign, får man en rekke forskjellige muligheter. Kryssfiner kan brukes som et element et møbel dekkes med, eller hele møbelet lages av den. Kryssfiner som blir foredlet eller dekket med melaminfilm, gir et bredt utvalg av mange fargevarianter, fra klassisk brunt til dypt svart. Hvis man er interessert i en mer dristig stil,  kan man velge kryssfiner med tydelige farger som rødt eller gult. Alt dette resulterer i veldig estetiske, subtile og enestående møbler.

Det er ikke bare møbelproduksjon kryssfiner gir ulike muligheter for. Den ser like bra ut på vegger, gulv eller tak. Den brukes også til å bygge skillevegger, avsatser og til og med trapper.

Kryssfiner brukes ofte også i den maritime industrien for bygging av yachter, seilbåter og båtskrog, så vel som i musikkbransjen for bygging av kasser av flygel og piano.

Møbler av kryssfiner – hvorfor er det verdt å velge dem for hjemmeinteriør?

Kryssfiner betyr påvist og høy kvalitet. Møbler laget av kryssfiner, er produsert av de samme treartene som møbler i heltre. Takket være det får man en veldig lik effekt.

Kryssfiner i møbelproduksjon blir verdsatt for sin høye holdbarhet i forhold til sin lave vekt. Den tåler godt bøying, strekking eller skjæring. Takket være det er kryssfiner et materiale som kan behandles mye lettere enn heltre.

Møbler av kryssfiner er ideelle til å innrede ethvert rom. Uavhengig hvor de står, danner de en unik og smakfull design som oppfyller brukerens individuelle, estetiske behov. Den er også perfekt for produksjon av barnemøbler. Kryssfiner er et naturlig materiale og dens lyse farge passer best til interiør av barnerom. Møbler av kryssfiner kan også kombineres godt med andre møbler eller dekorative elementer laget av slike materialer som stål, stein eller keramikk, slik at brukerens individuelle stil og smak enda mer fremheves.

Kryssfiners betydning for økologi

Det er produksjonsprosess som gjør at kryssfiner er økologisk. Energiprosessen som foregår under produksjonen, er ekstremt effektiv. For å behandle tre,  bruker man energi som kommer fra brente vedavfall. Det lagres over et tonn karbondioksid i bare 1 m3 trevirke kryssfiner produseres av. Takket være det blir karbondioksid lagret hva som reduserer betydelig dets mengden som slippes ut i atmosfæren.