TwitterRssFacebook
Foreslå firma

Komfortable og trygge senger for barn

Å velge den perfekte barnesengen er en virkelig stor utfordring for mange foreldre. I tillegg til ønsket om å sikre en behagelig og sunn søvn og barnets sikkerhet, er det spørsmål om estetikk og å innrede et rom i henhold til foreldrenes smak samt, med barnets alder, tilpasse seg dets ideer og forventninger. Det er imidlertid vanskelig å være uenig i påstanden om at sengen utvilsomt er det viktigste utstyret på hvert barnerom. Hvordan finner man da den perfekte sengen?

En perfekt barneseng er fremfor alt et trygt og komfortabelt sted å sove, der barnet passer godt med hele kroppen sin, har mulighet til å strekke seg utover hele madrassens lengde og hvor han eller hun ikke kan skade seg selv under søvn. Riktige avrundede sengerammer, en holdbar madrass og sikkerhetsrekkverk bør være verdt å ta hensyn til, spesielt for foreldre til barn som først går over fra sprinkelseng til en større seng, og som på grunn av sin tilvenning til rekkverk kan falle ut av madrassen om natta.

Når man er oppmerksom på sikkerheten til sengen, bør man se nærmere på materialet som rammen er laget av. Nå for tiden anses trerammer som de beste og mest holdbare, og de bør selvfølgelig være ferdigbehandlet slik at de ikke etterlater splinter eller hull som truer sikkerheten til et sovende eller lekende barn. Hvis sengerammen er lakkert eller malt, må man sørge for at malingens ingredienser er trygge for barnet.

Enkelt-, dobbelt- eller køyeseng – hvilket alternativ skal velges?

Sengestørrelsen på barnerommet skal avhenge av plassen som er tilgjengelig på rommet og behovene og komforten til selve barnet. Mindre enkeltsenger er perfekte på rom til litt yngre barn, men også der det ikke er mulighet for å plassere en litt bredere madrass og ramme. Når et rom deles av søsken, kan det være en god løsning å erstatte to enkeltsenger eller dobbeltsenger med en konstruksjon med to etasjer. I salg er det tilgjengelige til og med senger med tre madrasser – i første etasje, i andre etasje og med en tredje uttrekkbar madrass i form av en skuff, perfekt for venner som overnatter eller et tredje barn.

Når man bestemmer størrelsen på sengen til et barnerom, er det også verdt å vurdere om en køyeseng ikke blir et godt valg for enebarnet. Det er stadig flere konstruksjoner der madrassen på sengen er plassert i øverste etasje, og den nedre delen av sengerammen er ordnet i form av et skrivebord, komfortable skap eller en plass der barnet kan leke. På mindre rom har slike løsninger mange fordeler – de lar deg spare ledig plass på rommet, samtidig som barnet får en fin opplevelse av å sove i høyden.

Fargerike barnesenger. La ungen din bestemme

En perfekt seng trenger ikke å være kjedelig! Mange foreldre gjør den feilen at de leter etter en trygg og komfortabel seng til barna sine, og ignorerer dermed fargerike produkter inspirert av eventyrmotiver, med uvanlige former og morsomme funksjoner som gjør barnet lykkelig. Ved å velge godt kan man med hell kombinere moro og dekorasjon med funksjonalitet og sikkerhet – tresenger av god kvalitet kan hugges i form av en bil eller båt, eller, basert på en standard treramme, kan man lage et kontrasterende fargeelement på sidene av sengen. Fargerike paneler med skikkelser fra barne-tv? Hvis du lar barnet ditt velge seng fra de trygge alternativene du foreslår, skal alle være 100 % fornøyde med den.