TwitterRssFacebook
Foreslå firma

Hovedstaden ved fjorden

Hovedstaden ved fjorden

Det er ikke mange hovedsteder i verden som kan skryte av sin gode beliggenhet slik som Oslo. Byen ligger ved Oslofjorden, omringet av store grønne områder og fjell. Derfor er den unik og knytter sammen typisk byliv med puber, kjøpesentrer eller gallerier og friluftsliv som flere nordmenn liker så mye.

Oslofjorden er den femte største fjorden i Norge, og spiller viktig rolle for byen og dens innbyggere. Nordmenn går ofte på tur dit, og det er flere attraksjoner som er lokalisert langs fjorden. På den måten tiltrekker den ikke bare folk som bor i Oslo men også turister som gjerne tar seg en tur utenfor selve byen.

Når vi allerede snakker om fjord og vann, må man nevne at folk i Oslo, slik som i hele Norge, er veldig gla i sjølivet. Det er flere av dem som eier båter eller seilbåter. Mange steder rundt i byen kan man se dem ved brygger. Noen av båtene er virkelig imponerende, og man kan se at vikingenes sjel er fortsatt levende i nåværende nordmenns liv.

Når du besøker Oslo, begynn din tur gjerne ved Oslofjorden. Der ligger det Aker Brygge som er en av de mest kjente delene av byen. Og like ved bryggen kan du se Rådhuset. Det er en iøynefallende bygning som kanskje ikke er særlig pen, men som er verdt å besøke. Der er der Nobels fredspris tildeles. Når du står ved Rådhuse får du også øye på en annen severdighet – Akershus Festning. Derfra kan du beundre en fin utsikt over Oslofjorden og oppleve middelalderens atmosfære.

Hvis vi allerede er ved fjorden, bør vi unne oss en liten båttur. Det finnes en forbindelse mellom Aker Brygge og Bydgøy der vi kan besøke tre fine museer – en av dem er Kon-Tiki-museet som ble bygget til minne om Thor Heyerdahls kjente ekspedisjon. Men det er ikke bare museer som er til å se der. Gå gjerne en liten tur på øya og slapp litt av før du drar tilbake til byen.

Når du kommer tilbake med båt til Aker Brygge, kan du vandre litt rundt i gatene i den delen av Oslo. Den er kjent for sine gode restauranter, puber og kaffere samt eksklusve hus som ble bygget her for ikke så lenge siden.

Hovedstadens beliggenhet er dens største fordel som uten tvil har innflytelse på dens gode rykte blant turister, men også blant selve nordmenn som så gjerne bosetter seg der. Der har men nemlig innenfor rekkevidde alt man trenger til daglig – både butikker, restauranter og områder hvor man kan delta i friluftsaktiviteter. Mer kan man ikke ønske seg.