TwitterRssFacebook
Foreslå firma

En elektrisk ovn eller en gassovn – vi velger en pizzaovn

Når man velger en pizzaovn som utstyr til en restaurant, bør man ta hensyn til flere faktorer som direkte skal påvirke bekvemmeligheten og effektiviteten i det daglige arbeidet med ovnen. Avhengig av om restauranten baserer menyen på forskjellige typer pizza eller bare har noen få alternativer i tilbudet sitt, kan ovnen skreddersydd etter behovene være en liten elektrisk ovn med ett kammer eller en større gassovn med fire kammer og med mulighet for å bake deigen med stor diameter. Hvordan velger man storkjøkkenets pizzaovn slik at kjøkkenet kan fungere effektivt og garantere den beste kvaliteten på rettene?

En av de første beslutningene som skal tas når man velger en pizzaovn til en restaurant, hurtigmatbar eller food truck, vil selvfølgelig være valget av ovnens kraft. Mens det å koble ovnen til gassinstallasjonen i store restauranter ikke blir et stort problem, kan dette alternativet i mindre lokaler eller food trucks ikke være tilgjengelig. Produsenter som spesialiserer seg på laging av profesjonelle ovner til storkjøkken, tilbyr for tiden både gass- og elektriske ovner i mange versjoner slik at de lett kan tilpasses behovene til hver restaurant.

Elektriske ovner er vanligvis et billigere og litt mer praktisk valg, og de kan plasseres i nesten alle lokaler. På grunn av behovet for å varme ovnen med strøm koster driften vanligvis litt mer enn i tilfelle gassovner. På samme måte betyr gassfyrte pizzaovner høyere startkostnad, men etter hvert, med drift og regelmessig vedlikehold blir de et billigere og mer kostnadseffektivt alternativ for restauranter som vil bruke pizzaovnen relativt ofte. Når det gjelder smaken, har både gass- og elektriske ovner sine fordeler og ulemper, og den endelige kvaliteten på deigen avhenger i stor grad av om du justerer temperaturen og baketiden riktig.

Kapasiteten til pizzaovner

Når man velger en pizzaovn som utstyr til restaurant, bar eller pizzeria, bør man ta hensyn til antall bestillinger som vil gå gjennom ovnen i løpet av dagen eller til og med en time. På markedet er det både mindre ovner med ett kammer og store ovner med fire kammer som er perfekte for pizzeriaer. Førstnevnte vil ta mye mindre plass på kjøkkenet, men vil også tilby lavere kapasitet. De kan fungere bra i en liten restaurant som selger maksimalt noen få pizzaer i løpet av en time eller en dag, men ikke i et pizzeria som må servere påfølgende bestillinger ganske raskt og samtidig opprettholde den høye kvaliteten på rettene som tilbys.

Når det gjelder kapasitet, bør selvfølgelig tilleggsfunksjonene til pizzaovnene som er tilgjengelige på markedet tas hensyn til. Temperaturkontroll, enkel betjening, mulighet til å justere ovnens innstillinger til en bestemt type pizzadeig – i et profesjonelt miljø er slike alternativer definitivt ønskelige og kan lette arbeidet til folk som tilbereder pizza til daglig. Det vil være en god idé å velge en ovn med innebygd programvare som setter opp parametere avhengig av valgt type pizzadeig, størrelse eller forventet grad av baking. Det skal også huskes at høy temperatur og raskt tempo ikke alltid garanterer den optimale smaken av retten – en solid pizzaovn med høy kapasitet vil erstatte enhver billigere elektrisk ovn som lager pizza ferdig på få minutter bare takket være en veldig høy baketemperatur.